Hd power on problem

By Sebastian_Ro
Dec 9, 2006
  1. Hello there! I have 2 hardrives:eek:ne is Maxtor 30 GB and the other WD 80GB. Everrything worked ok for a year or smth. Then my computer started having problems when i tryed to power it, meaning it shut-down in 1-3 sec. I discovered that if i remove the Maxtor hardrive and power the computer for let me say a minute then shut it down and restart it with Maxtor hd conected it works. Is my source the problem or my hardrives?
  2. Nodsu

    Nodsu TS Rookie Posts: 5,837   +6

    Looks like a weak/bad PSU.. Have you added any extra hardware that could be overloading the thing?
  3. Sebastian_Ro

    Sebastian_Ro TS Rookie Topic Starter

    I didn't add any extra hardware and the funny thing is that if remove the other harddrive it still wouldn't start.
  4. Nodsu

    Nodsu TS Rookie Posts: 5,837   +6

    Or maybe a faulty cable that gets contact again after you have meddled with the drive?

    Try the Maxtor on another IDE channel and with a different cable/power connector?
  5. Sebastian_Ro

    Sebastian_Ro TS Rookie Topic Starter

    I've tryed it but it still doesn't work.
  6. Samstoned

    Samstoned TechSpot Paladin Posts: 1,018

    go to the bios disable startup errors accept keyboard mouse (Halt On)

    should be in standard settings
    my guess the drive is going the power supply can't handle extra current needed to run at startup
  7. Sebastian_Ro

    Sebastian_Ro TS Rookie Topic Starter

    It is disabled. But still... I get the same thing.
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...