TechSpot

HELP !! No Signal to LCD when installed Radeon 9550

By sharpsa
Aug 20, 2006
  1. Hi everyone., This is my first post so be gentle with me!

    I've got a Packard Bell iMedia M848 with the following:

    Micro ATX Sis 651
    Intel® Pentium® 4 Processor 2.8Ghz with 512KB L2 cache
    1x AGP (4x)
    1Gb RAM
    Benq 17" LCD

    Running Windows XP SP2

    I've just replaced by old Radeon 9200 (128Mb) for a Sapphire Radeon 9550 256Mb AGP card and when the card is seated and the PC re-booted, I get no signal to the monitor at all.

    The PC boots up okay (you can hear disc activity) but there's nothing to the monitor at all (theres' no POST even!). If I replace the card with the old one, all fine. If I take out all cards and use the on-board VGA, it's all fine.

    I removed all previous drivers before I installed the card.

    Can anyone help? Is it a bad card, or have I got the wrong card?
     
  2. i_am_a_newbie

    i_am_a_newbie TS Rookie Posts: 170

    Seems doubtful but your PSU might not be up to the task of powering that new card.

    What's your PSU make and wattage, also amperage on the +12V rail.
     
  3. Darth_Terra1

    Darth_Terra1 TS Rookie Posts: 212

    Seems there is a problem with the card, i dont think it would be a power issue that card doesn't need that much to cause the PSU to be under-powered, i would suggest getting a replacment if the card is still under warranty.
     
  4. Rik

    Rik Banned Posts: 3,814

    Have a look in your manual to see what agp speeds the mobo supports. If i remember correctly i think the 9200 supports both x4 and x8 and the 9550 only supports x8 (i know about the 9550 only supporting agp x8 for a fact as I'm using one right now). If your mobo is agp x4 only then that could explain the problem you are having.
     
  5. mailpup

    mailpup TS Special Forces Posts: 6,979   +362

    A quick check at Newegg shows that all of the Radeon 9550's listed support 4x/8x. Perhaps Rik's 9550 is different somehow.
     
  6. Rik

    Rik Banned Posts: 3,814

    I just checked, the sapphire radeon 9550 supports x4 and x8 but the HIS excalibur radeon 9550 only supports x8.
     
  7. riekmaharg2

    riekmaharg2 TS Rookie Posts: 137

    I would suggest trying the graphics card in another computer that is AGP x8 compatible and if it does work in that computer then get a replacement or refund.
     
  8. sharpsa

    sharpsa TS Rookie Topic Starter

    Thanks for the help...Problem Solved

    I returned the card to the retailer yesterday and they checked it out to find it was the card which was faulty. I took a sparkly new one home and installed it, and presto! All fine.

    Thanks for all your suggestions everyone.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...