TechSpot

Help

By memento
Mar 20, 2008
  1. hi, i did a clean install of xp pro and i installed the graphics driver but i have no sound and in device manager under other devices it says PCI device with a question mark what do i need is it chipset drivers and which one do i need

    heres specs from everest tell me if u need any more info please

    Motherboard:
    CPU Type Intel Pentium 4, 3066 MHz (23 x 133)
    Motherboard Name Gigabyte GA-8I915PM (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, LAN)
    Motherboard Chipset Intel Grantsdale i915P
    System Memory 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
    BIOS Type Award Medallion (01/23/05)
    Communication Port Communications Port (COM1)
    Communication Port Communications Port (COM2)
    Communication Port ECP Printer Port (LPT1)

    Display:
    Video Adapter SAPPHIRE RADEON X300SE - Secondary (128 MB)
    Video Adapter SAPPHIRE RADEON X300SE (128 MB)
    3D Accelerator ATI Radeon X300 (RV370)
    Monitor Plug and Play Monitor [NoDB]

    Multimedia:
    Audio Adapter Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [B-1]
     
  2. Matthew

    Matthew TechSpot Staff Posts: 5,267   +92

    What is the brand and model of your PC?
     
  3. memento

    memento TS Rookie Topic Starter

    brand packard bell and model intel is that right?
     
  4. Matthew

    Matthew TechSpot Staff Posts: 5,267   +92

    No, there should be an actual model number for your PC. Look around on it, or see if Everest gives it to you.

    You can get all the drivers you need off of http://www.packardbell.com/support.htm.

    Also, the GA-8I915P-MF is very similar to the motherboard you have (which is probably a proprietary version).
     
  5. memento

    memento TS Rookie Topic Starter

    where on everest does it show model number what should i click on?
     
  6. Matthew

    Matthew TechSpot Staff Posts: 5,267   +92

    I don't know off hand, I don't have Everest installed and I'm not using a proprietary PC. Look on the PC itself for a model number and go to http://www.packardbell.com/support.htm for your drivers.
     
  7. memento

    memento TS Rookie Topic Starter

    is this it?
    in CPU-Z
    Under motherboard model
    ga-8i915pm
     
  8. Matthew

    Matthew TechSpot Staff Posts: 5,267   +92

    No, that is your motherboard model, which, isn't on Gigabyte's site from what I can tell because it's probably a proprietary version.

    Look on your PC for the model number and go to http://www.packardbell.com/support.htm for your drivers.
     
  9. memento

    memento TS Rookie Topic Starter

    ok i think i installed the tv card driver but i need something to get it to play what can i use?
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...