TechSpot

IDE Scan Problem

By drkz
Feb 23, 2006
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. I start my computer and it loads normally till it goes to a screen where it says "IDE scan" then it will have some words saying:
    Drive 0 - not detected
    Drive 1 - not detected

    But before it is detected. I dont know why it is now not detected. Anyone know how i can fix this? I went on some other forum and they said its a RAID driver but I totally dont know what it is about.

    My mother board is ASUS P5LD2-VM with a 160GB harddrive 2gb ram.

    Please help me out here.
    thanks
     
  2. Liquidlen

    Liquidlen TechSpot Paladin Posts: 1,646

    More information about the setup of your machine would help.
    Are you running SATA HDD where are Roms located etc.
    Check Bios settings and Website for upgrades/conflicts.
     
  3. drkz

    drkz TS Rookie Topic Starter

    yeh im using SATA HDD well

    i dont know its like Master IDE not detected dont know what it means.
     
  4. cruxdagger

    cruxdagger Banned

    this may help

    ok IDE is the connection a PATA hard drive-cd,dvd drive- use the flat usually grey ribbon looking one, whats happening and i dont know if its seeing your cd drive or not or if you have one but unless you have a IDE hard drive the bios is still looking for one. sence you have SATA its not finding it go into your bios and set the primary IDE to none instead of the default auto. 'if your cd and or dvd drive is in the primary set the secondary to none ;-Þ'
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.