Installing new DVD Drives and getting stumped.......

By shiler
Aug 7, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. puke:
    OK, I'm making myself sick over this, so any help that can be provided will be greatly appreicated.

    I've recently purchased two new Pioneer DVR-109 DVD Drives for my computer. There originally was a Dell factory installed DVD Rom on D and a DVD+RW drive on E. I first replaced the D drive and restarted and everything was fine. After that was successful, I replaced the E Drive. After installing, I booted up the system and got this message before the Windows screen:

    Drive 5 Not Found Parallel ATA PATA-1 (PRI IDE SLAVE)

    Not really sure what to do at this point. The pins on the back of both new drives are currently set to CS (as they were on the other two drives). Someone had mentioned that I simply had to reset my BIOS, but I'm not that sure on how to do that.

    Thanks up front for any help,

    Scott
  2. shiler

    shiler Newcomer, in training Topic Starter

    Probably should have mentioned that I'm dealing with a Dell Dimension 8400. I'm new to this so tell me if I should be including any addtional info.
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.