TechSpot

LAN Driver not working

By Joshua Poke
Nov 21, 2013
Post New Reply
  1. I have just completed a clean installation of XP professional and tried to reinstall the network driver but it is still not registering. I have a gigabyte GA-G31M-S2L motherboard and downloaded the driver from the giabyte website but when I go to device manager it is not identifying my ethernet connection. Any ideas?
     
  2. LookinAround

    LookinAround TechSpot Chancellor Posts: 8,374   +167

    Did you download the Realtek driver? (not the utility) If still a problem List any Problem devices
    • Make sure devices are connected and powered on
    • Click Start->Run, enter: msinfo32. Click the + sign next to Components to expand it
    • Click Problem Devices. Anything appear?
    • If yes, click on it, Ctrl-A to select all, Ctrl-C to copy it, Ctrl-V to paste into next post
    • On the other hand, if no devices are listed, tell me so
    Generate and attach a DirectX report
    • Click Start->Run, enter dxdiag and click OK
      ===> If you’re running 32 bit Windows, dxdiag will launch on its own
      ===> If you’re running 64 bit Windows, you’ll see 64-bit DxDiag. Click it to launch the 64-bit version of dxdiag
    • Notice progress in lower left window corner
    • When done, click Save Information button and save as a text file to your Desktop
    • Click the Upload a File button to upload and attach the file to your next post
     


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.