TechSpot

Lost server connectivity after installing Norton System Works Premier 2005

By sarah rycroft
Dec 2, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. After installing Norton System Works Premier 2005 today I have lost connectivity with my Server and linked stations. I think I need to allow something in the Norton Settings, but dont know how. Any guidance very gratefully received
  2. Rick

    Rick TechSpot Staff Posts: 6,304   +52 Staff Member

    Does NSW 2005 come with a firewall?

    If so, you may have blocked connectivity from your network. I don't know the steps to change this, but Norton products tend to be pretty intuitive - It shouldn't be too difficult to figure out.

    You'll probably be looking for an address (or address) simliar to 192.168.0 or 192.168.1 or 192.168.2. But these numbers can vary greatly.
  3. zephead

    zephead TechSpot Paladin Posts: 2,483

    you'd be doing yourself a favor if you avoided NSW altogether. unless, that is, you just have to have it.

    your machine will be well protected (and not bogged down by bloatware) by the following:

    AVG free edition (free.grisoft.com) this is a fantastic antivirus software

    sygate personal firewall (http://soho.sygate.com/products/spf_standard.htm) this is an equally fantastic firewall

    both are totally free
  4. patio

    patio TechSpot Maniac Posts: 700

    As Sygate is being discontinued after Norton purchased them another good free choice would be Kerio Personal Firewall...

    patio. :cool:
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.