TechSpot

mic issue

By cashblingbling
Sep 14, 2007
  1. I have a microsoft vx-6000 webcam the mic portion of it has screwed itself up the second time , this was the second replacement for this webcam ,i just wanna know whats causing it, could it be the soundcard or my usb ports ... i have a sound blaster audigy SE soundcard..i know that the webcam isnt defected because when i recording theres like a rumbling and hissing sound but the camera works fine tho ...Thanks
     
  2. AlbertLionheart

    AlbertLionheart TechSpot Chancellor Posts: 2,026

    Check the folllowing:
    In device manager, confirm your sound card is not marked as in error.
    In sounds and audio devices, make sure it is not muted, disabled or the volume turned way down.
    Also check that if you have the right mike selected in sounds and audio/audio.
     
  3. acrobat

    acrobat TS Rookie Posts: 25

    Have you set the recording volume correctly, with the audigy control panel?

    Often this can be muted, so it doesn't record while you are just using the computer for something else. So you have to turn the mute off before you start using the mic.
     
  4. cashblingbling

    cashblingbling TS Member Topic Starter Posts: 77

    nope no error in device manager , and also not muted and it is selected in the sound menu , still makes that hissing sound and or rumbling
     
  5. cashblingbling

    cashblingbling TS Member Topic Starter Posts: 77

    holy crap its fixed its weird some days it not working and some days it working
     
  6. cashblingbling

    cashblingbling TS Member Topic Starter Posts: 77

    nope same thing again now its acting weird same rumbling sound
     
  7. AlbertLionheart

    AlbertLionheart TechSpot Chancellor Posts: 2,026

    try the webcam and mike in another machine if you have not done this already?
     
  8. cashblingbling

    cashblingbling TS Member Topic Starter Posts: 77

    i fixed it this time for sure i took the webcam apart and poked the little metal thing were the mic piece is located and its fixed , i did a search and thats what i found so now its fixed for real..
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...