Monitor doesn't display anything?

By Woodford
Jul 8, 2009
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Hi, i recently forgot my password to my computer and my bro was trying to fix it he is the geek not me i have no clue??
    SO we tried a number of techniques I can't remeber from the internet and he did some crap that i coulnd't figure out as i said im technicly retarded when it comes to this stuff.
    SO we tried to remove the battery out of the MB he said it would reset the memory or some crap. So we did that but to get to the battery i removed the Graphics Card. we succesfully removed the battery and replaced it after 30 seconds. We put the Graphics back in and i plugged the computer with all cords in and turned it on.

    It turned on alright no weird sounds but the moniter didn't diplay anything, the LED was amber so i turned the monitor off and on and the LED came up blue. but it said No Signal - Digital. I tried my screen on my bros pc and the screen worked. so i no it isnt the screen, btw we used the same cord and everything.
    I don't know what the problem is and i was thinking since it isnt the screen it might be the GFX card or the MB.
    My specs are 80gig HDD
    8500GT nivedia GFX card
    M2N-X Asus MB
    5400+ that thingo with the fan ( as i said im retarded at that crap)
    and a 550w Extreme Coolermaster PSU.
    If someone could help me i would GREATLY and i mean GREATLY Appreciate it im a WoW nerd and i really dont want to waste my game time.
    :D
  2. Rick

    Rick TechSpot Staff Posts: 6,304   +52 Staff Member

    I would try reseating your video card (Take it out, lay down your computer and push it back in firmly) and make sure the CMOS battery is in properly (+ side up).

    You may also want to reseat your memory and any other PCI cards you have installed. For whatever reason, it isn't unusual for things to 'loosen up' when mess around inside the computer.

    Any beeps or other clues? Also, it might do you some good to take a break from WoW.. :)
  3. Woodford

    Woodford Newcomer, in training Topic Starter

    Hi as my post said im a retard and yes the battery is + side up. ive taken out the GFX card and i have pressed it in firmly till it locked. Ive tried taken out everything wireless card unpluggin the CDROM incase it wasn't getting enough power but that didn;t help . "You may also want to reseat your memory and any other PCI cards you have installed." What does that mean. My bro is cominghome in 10 minutes ill ask him but if you reply quicker that will be great. I also read on other sites that i should change some settings in the BIOS but how the **** do i do that if i can't see anything!!
  4. Woodford

    Woodford Newcomer, in training Topic Starter

    Taking a break from WoW is not an option :blush:
    And when i plug my Keyboard in it flashes like it always does so i think it is normally booting up the PC i think. But i dont no im stupid!!
  5. treetops

    treetops TechSpot Evangelist Posts: 1,658   +57

    You can always google things like reseat that you dont understand, reseating means taking out and putting them back in. Make sure you gave your power off when tinkering in your computer. If you ever forget your password simply start your computer in safe mode and change your password or create a new account. Reseat your video card again. Read this google words you dont understand.

    http://www.techspot.com/vb/topic113137.html
  6. imperial653

    imperial653 Newcomer, in training

    hello there,i just bough a new graphich card- nvidia gt 9400-512 mb.I pluged it in and when i turn on computer it displays NOTHING,all black and i feel stupid.same prob.like this mate have.soo plz help.
  7. imperial653

    imperial653 Newcomer, in training

    my PSU have 420 w,but on graphich box sings 450 w and above,is that maby a prob???
  8. magaman598

    magaman598 TechSpot Booster Posts: 275

    I think it might be a Motherboard problem.....

    No POST beeps or anything?
  9. Woodford

    Woodford Newcomer, in training Topic Starter

    Hi, me and my bro swapped Graphics Cards, as in his in mine and mine in his. We were trying to distuinguish the problem m/b or graphics card. Both computer screens didn't display anything. So is it the Graphics Card or M/B. And with the
    I tried it in safe mode and it didn't work i don't know why. But i think i remeber the password but i can't try it. PLZ help.
  10. treetops

    treetops TechSpot Evangelist Posts: 1,658   +57

  11. Woodford

    Woodford Newcomer, in training Topic Starter

    Hi my bro brang a 7400 something spare Graphics Card over. It still didn't work so now i am getting a new motherboard and am wiping my HDD.
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.