TechSpot

monitor wont read pci-e video card

By Rich88
Aug 5, 2006
  1. i have a AMD athlong 64 3500+
    epox nvidia nforce4 SLi motherboard
    512mb ram
    leadtek geforce 7300 256mb gs pci-e video card

    im using an old pci graphics card so i can see but when i try to hook the monitor the the leadtek card i get nothing...i have the drivers installed...
    the fan is running and when i hook the card up to a tv i can see the windows xp wallpaper but cant do anything....

    It just wont work with my monitor
     
  2. sw123

    sw123 TS Rookie Posts: 595

    Do you have both the PCI-e and the PCI graphics card in at the same time? If so, that could be the problem because by default the main type of graphics card set in the bios is integrated, but if you installed a pci card before the pci-e, the main would be set to pci. The motheboard may not support disabling all the PCI-e graphics devices. Try looking into the BIOS and see if PCI is selected or PCI-e.
     
  3. Rich88

    Rich88 TS Rookie Topic Starter Posts: 17

    i went to bios and set it so the pci-e will start first but then neither video cards sent a signal to the monitor...so i had to clear cmos...now im back to the same problem...
     
  4. sw123

    sw123 TS Rookie Posts: 595

    Are you sure you plugged the PCI-e video card into the PCI-e slot? Is it secure?
     
  5. Rich88

    Rich88 TS Rookie Topic Starter Posts: 17

    yes the card is in the pci-e slot and the fan is running
     
  6. sw123

    sw123 TS Rookie Posts: 595

    Is your PSU supplying enough power? Are you overclocking?
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...