TechSpot

My External HD

By beri
May 9, 2007
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. hello everyone, i have a Western Digital 500GB external Hard Drive, I have a Windows Vista OS and the hard drive has been running smoothly every since. However, since yesterday morning its just not being read, i tried everything, reinstalling, unplug for a couple secs then plug back again, tried a couple tests and still nothing from it. The computer recognizes it when i plug it in it makes the sound and when i check the safely remove device, the hard drive shows up in there, its just that in My Computer there is no drive located there. Does this mean that my hard drive is dead?? or is there some "miracle" technique please i have used 420GB of this HD, i find it so hard to lose all of it like that please if someone out there knows of this kinda problem and has a solution, im asking for your help


    Thank you
  2. papercut_2008

    papercut_2008 TS Rookie Posts: 77

    have you tried it on another computer?
  3. beri

    beri TS Rookie Topic Starter

    yes, i have tried on my macbook, as well as at my job on both xp and vista and i got nothing, it was showing up as Local Disk P: instead of Beri Stuff P: and i couldnt access, but now im just not getting anything
  4. Didou

    Didou Bowtie extraordinair! Posts: 5,899

    Have you looked in the Disk Management console when the drive is plugged in ?
  5. beri

    beri TS Rookie Topic Starter

    ok, hmm Disk Management console, where might i find that? and what would i do once im there
  6. Didou

    Didou Bowtie extraordinair! Posts: 5,899

    Right click on "My Computer" & click on Manage. Once the application is up, look for Disk Management in the lower left area. It will show you all the installed hard drives on your system & their status. See what it says for the external drive.
  7. beri

    beri TS Rookie Topic Starter

    ok, i have done that, the problem is that it dosen't show up =(

    EDIT: after i have tried a couple time i connected the drive. the computer makes the sound whenever you add something of a usb source, i went to disk management and say the following

    Disk 5 *with a red down arrow beside it*
    Unknown
    Unreadable

    Whenever i right click and hit properties, it shows the manufacturer and everything and says that the device is working properly.

    thats what is there
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.