My FPS woes with Vanguard: Saga of Heroes

By Johrune
Jan 10, 2007
  1. First things first.


    Processor - Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.40GHz (2 CPUs)

    Comp - Gateway 700 GR running Windows XP

    Video Card - VisionTek Radeon x1300

    RAM - 2 Gigs.

    I also have the latest DirectX.

    Now onto my problem... While running Vanguard I averages 10 FPS inside and outside the city with 1 gig. After talknig to some people I decided I needed more RAM. So I bought one more gig. Now with that gig, I average 20-25 FPS in the city (where FPS should be lower) and still 10 FPS in the open areas outside the city (Where FPS should be higher) This doesn't make any sense to me. Also my video settings whether I move them up or down do not affect my FPS more than 2-3 as long as I leave the big killers off.

    My question is why am I still having FPS problems? Even on the lowest settings I still get 12 FPS outside the cities. I should be above 30 easily.

    Any help would be greatly appreciated.

  2. Johrune

    Johrune TS Rookie Topic Starter

    Desperate bump.
  3. Condor

    Condor TS Maniac Posts: 388

    I heard this game require high end spec to run it game, but they got crappy old MMO engine like the rest.

    Your video card is either to low in ram or you put detail high that suck up all your juice?

    imo, we shouldn't even bother purchase any MMO from sony. It will burn a hole in your wallet.

    PS> whats your view distance or lighting effects?
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...