TechSpot

NIC Problems...

By Jaquio
Jul 8, 2007
  1. Hi everyone...

    I have problem with a friend's computer. He just bought a 500W PSU for his computer. I installed it... so far everything went fine.

    But... somehow... his NIC seem to stop working. It doesnt show up in the Hardware manager... nor i can re-install it.

    It has an Orange light on always... even if the computer is shutdown...

    When i connet the network cable to it... it stays Orange.

    The MoBo is a MSI-7260. The NICK is Ingrated.

    Any hints?
     
  2. SNGX1275

    SNGX1275 TS Forces Special Posts: 10,714   +397

    It is possible that it just died. Many NICs are prone to failure for no apparent reason. If you know your cable and port you are plugging it into on whatever are good then my only other suggestion would be to try in a different OS, for example boot up with a live linux disk.

    The good news is a PCI NIC can be purchased for really cheap.
     
  3. Jaquio

    Jaquio TS Rookie Topic Starter Posts: 26

    Yes... i do know that Nic's are cheap... but i was trying to see if it can be fixed...
     
  4. jobeard

    jobeard TS Ambassador Posts: 9,317   +618

    use the Device Manager to look for Yellow/Red marks.

    if either, uninstall the driver, reboot. the system should discover the device
    and reinstall it properly. if it does not, then (imo) the NIC is dead.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...