TechSpot

No sound via HDMI

By wdiddy
Sep 9, 2010
Post New Reply
  1. I just added a MSI R4650 video card into my MSI motherboard so that I can connect my PC to my Onkyo receiver via HDMI. I have picture but no sound and have googled and read posts for about 4 hours now and nothing has helped. I want sound through my HDMI and my cable is good as I tried it with my DVD player and all was good. Looks like the sound should automatically play through the HDMI but it doesn't. I don't know what my default sound device should be, but it says "Realtek HD audio output" in the control panel as my default device and nothing else is available. Man something so simple and 4 hours later I'm still not watching tv. Someone please help.
     
  2. techsuitor

    techsuitor TS Rookie Posts: 145

    Are you sure you installed the drivers correctly?..

    what's your Motherboard?
     
  3. EDO219

    EDO219 TS Rookie Posts: 298

  4. techsuitor

    techsuitor TS Rookie Posts: 145

    I think Pygmus' link will help .. :)
     
  5. wdiddy

    wdiddy TS Rookie Topic Starter

    i have the newest drivers already and I've done the live update also.

    motherboard is msi 7399

    hey techsuitor what do you mean did I install the drivers correctly? Is there a wrong way to install the drivers?

    do I need to have sp3 in order for the drivers to work/load?
     
  6. wdiddy

    wdiddy TS Rookie Topic Starter

    Hey I solved the problem. Uninstalled my existing audio drivers and then installed Realtek HDMI audio drivers from their website and BOOM! High Def Sound through my Onkyo. Sweet, thanks for help.
     
  7. techsuitor

    techsuitor TS Rookie Posts: 145

    lol . great! .. welcome :)
     


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.