TechSpot

No sound w/Media Player or Real One Player

By melsalz
Sep 22, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. I''m running a much older system w/ Win 98SE. For no reason that I can figure out I have lost the sound while playing either Windows Media Player or Real One Player. My windows sounds and all game sounds are fine. When trying to play a .wmv file with WMplayer I get the following error message...

    "Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There may not be a sound device installed on your computer, it may be in use by another program, or it may not be functioning properly."

    When I ask for more information I get the following message.

    "Windows Media Player Error Message Help

    You've encountered error message C00D11BA while using Windows Media Player. We are investigating the cause of this error. We will post more information about this error when it becomes available.
    "

    Can anybody help me??? :confused: :confused: :confused:
     
  2. gibbocool

    gibbocool TS Rookie Posts: 17

    Use a different media player. try Winamp
     
  3. urbandragon

    urbandragon TS Rookie Posts: 336

    I have seen this problem before. If i am not mistaking it was a codec issue. I would try uninstalling/reinstalling your sound drivers.

    also what version of windows media player are you using.

    try doing a windows update and install the newest windows media player and the media player codec.
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.