TechSpot

No sound!!

By Malin
Feb 15, 2007
  1. Why is my sound not working??? It worked fine yesterday, then today when I opened Windows Media Player it didn't work... I get the message "Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There might not be a sound device installed on your computer, it might be in use by another program, or it might not be functioning properly." Then I endedall other programs. Still didn't work. Then I checked the audio-thingy, which said No Device... Where the hell has my device gone??? I havent deleted any files, or installed any programs since yesterday, so why?????

    ill be really grateful if someone has any advice...

    Malin :)
     
  2. ambivolent

    ambivolent TS Rookie Posts: 67

    try uploading the drivers for your soundcard... what are your computers specs?
     
  3. Malin

    Malin TS Rookie Topic Starter

    Well, if I'd only know how to do that!! I'm not the most technical person in the world, rather like the least technical... :S
    Wow, I actually, I did manage to do this....But it didn't do anything...

    When you say specs that is? (sorry for knowing nothing!!!)
     
  4. ambivolent

    ambivolent TS Rookie Posts: 67

    ive never dealt with laptops but ill give it a shot, go to your device manager,
    right click on my computer>properties>hardware(it will be a tab)>then click device manager, when the device manager opens up go to sound video and game controllers expand that and it should have your soundcard controller right click on it and see if it is enabled or disabled



    (specs)they are the components of your computers buildup what i have listed below, also operating system goes into this catagory
     
  5. Malin

    Malin TS Rookie Topic Starter

    Well, as far as I can tell, everythin is enabled... :(
     
  6. ambivolent

    ambivolent TS Rookie Posts: 67

    ok when you got to the device manager what was the audio controllers name brand for example mine is Realtek AC'97 audio for VIA audio controller
     
  7. Malin

    Malin TS Rookie Topic Starter

    hmmmm... if I only knew....
    When I get to the Device manager, I click on "Sound, Video and game controllers". Then there is:
    Audio Codecs
    Legacy Audio Drivers
    Legacy Video Capture Devices
    Media Control Devices
    Video Codecs

    I doubleclicked the Audio one (assuming it's the right one), but it doesn't say any other name thingy....
     
  8. ambivolent

    ambivolent TS Rookie Posts: 67

    yea im looking up the specs you put up on your profile trying to figure out what sound card it runs, i was having similar problems with my sound mixer and i just had to re install the drivers, by any chance did your comp come with any disks labled mother board drivers or anything like that?
     
  9. Malin

    Malin TS Rookie Topic Starter

    Well, I downloaded "System Info for Windows" to find the system specs..
    On motherboard this comes up: (dunno if it's what u want..)

    Property Value
    Manufacturer Acer, Inc.
    Model Lugano3
    Version Not Applicable
    Serial Number LXAAG05078630057132500

    Chipset Vendor Intel Corporation
    Chipset Model 82915PM/GM/GMS, 82910GML Host Bridge
    South Bridge 82801FBM (ICH6M) LPC Interface Bridge
    SMBus Intel Corporation 82801FB (ICH6) SMBus Controller @18E0h

    CPU Intel Pentium M
    Cpu Socket Socket 479 [U1]
    Processor Upgrade Slot 1

    System Slots 1 PCI

    Memory Summary
    Location System board or motherboard
    Maximum Capacity 2048 MBytes
    Memory Slots 2
    Error Correction None
    Name Physical Memory Array
    Use System memory

    Warning! Accuracy of DMI data cannot be guaranteed
     
  10. ambivolent

    ambivolent TS Rookie Posts: 67

  11. Malin

    Malin TS Rookie Topic Starter

    Ok, Ill give it a go.. Thanks :)
    Ill tell u how it goes, just have to restart comp.
     
  12. ambivolent

    ambivolent TS Rookie Posts: 67

    yea you have the same soundcard that i have and this is what i had to do to fix the same problem
     
  13. Malin

    Malin TS Rookie Topic Starter

    Thanks alot mate :) It worked.. Brilliant :D:D:D
     
  14. ambivolent

    ambivolent TS Rookie Posts: 67

    no problem mine was freaking out did that about 3 times in a row, now you know how to fix it if it goes out :)
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...