TechSpot

NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 problems

By kyleman
Aug 21, 2007
  1. Hey all i just built up this computer for my room but the video card is running really really bad..like the 2mb intel celeron internal ran better
    Frequently the screen flashes black for a second and on games like gta1 and simple movies it is very jumpy and slow. There is nothing else running why is it running so bad?
    Ill attach some everest reports below.
    Its a 32mb by the way.

    Cheers

    and its the only one i have so yer dont just say go buy a new one because i have no money
     

    Attached Files:

  2. Nodsu

    Nodsu TS Rookie Posts: 5,837   +6

    What version drivers are you using? For GF2, the 2x.xx series Detonator are the best.

    Also, are you sure the graphics are the bottleneck? Double-check with Windows Task Manager that nothing is hogging your humble CPU.

    You might want to play around with AGP settings in the BIOS too.
     
  3. kyleman

    kyleman TS Rookie Topic Starter Posts: 91

    i am using 81.98 forceware? off the nvidia website
    could you please link me to those detonater ones you are talking about ill give it shot
    Oh and in task manager I have like 4 processes..all system

    And i cant change my bios much because it has a password..but i never set one.
    :(
    Cheers
     
  4. beef_jerky4104

    beef_jerky4104 Banned Posts: 822

    You can clear the password by reseting the CMOS. Which involves changing a jumper and then chaning it back. Or removing the motherboard battery for 5-10 minutes.

    Drivers - http://driverscollection.com/?spage=10
     
  5. kyleman

    kyleman TS Rookie Topic Starter Posts: 91

    Thanks man ill give it a shot.
    And i think when the nvidia thing is running it makes the computer run slower.
     
  6. kyleman

    kyleman TS Rookie Topic Starter Posts: 91

    That driver page didnt work and im not sure which driver to get?
    Could someone please link me to one i would be best looking at?
    Cheers
     
  7. Nodsu

    Nodsu TS Rookie Posts: 5,837   +6

  8. kyleman

    kyleman TS Rookie Topic Starter Posts: 91

    yer...had that originally but they worked like crapola.
    I mean the detonator ones. I tried one already..no differnet.
     
  9. kyleman

    kyleman TS Rookie Topic Starter Posts: 91

    any help?
    Its no different..
    why would it do this?
     
  10. kyleman

    kyleman TS Rookie Topic Starter Posts: 91

    Hello? It says in everest that my bios for my mobo and video card are over two years old. Ive been looking for them but im not sure what to look for:S
    Im guessing after upgrading them the drivers should work sweet along with the card.
    Im not to fussed about the mobo but yer.
    There should be all the info in the docs above.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...