TechSpot

Outlook Express glitch??

By DanDan
Apr 3, 2007
  1. Hi Folks,
    Looking for some help please. Likely after an update (I'm not really sure). Express suddenly does not allow me to click on a link in the body of an e-mail as it used to, and open Explorer to the linked page. Now that input locks up Express requiring me to log off or re-boot. Anyone???
    Thanks in advace,
    Dan
     
  2. jobeard

    jobeard TS Ambassador Posts: 9,315   +618

    Are you up-to-date with MS patches? OE is tightly bound to IE and XP internals.

    Here's a nice way to profile your system AND verify your fix level AND it
    works w/i IE too :)

    see http://www.belarc.com/free_download.html
     
  3. zipperman

    zipperman TS Rookie Posts: 1,179   +7

    Possible reasons

    You are not being sent Hyper Text or have yours set to receive plan text.
    You can still copy and paste this in the address bar.
    You should not have the results you describe.Check your Tools/options for
    Read and Send and uncheck Plain Text.
     
  4. DanDan

    DanDan TS Rookie Topic Starter

    Hi Zipperman,
    Thanks for the reply. Checked both send and read for plain text. They are both unchecked. . . . .
    Dan
     
  5. DanDan

    DanDan TS Rookie Topic Starter

    Bye the way, I'm using XP Home
     
  6. CCT

    CCT TS Evangelist Posts: 2,653   +6

  7. zipperman

    zipperman TS Rookie Posts: 1,179   +7

    ?

    Are these links a different color then the message text ?
    Can you do this frome here with a link ?
    It should be blue.Message is black.

    http://www.google.ca/

    Outlook Express is usually blue,sometimes redish pink.
    But different from the message,i presume is black.
     
  8. DanDan

    DanDan TS Rookie Topic Starter

    Hi again. The links are blue and the other text is black or whatever color the sender has selected.
    Dan
     
  9. DanDan

    DanDan TS Rookie Topic Starter

    Yes I can click on any link while in Explorer and open the new page, just cannot do it from Express anymore. . . .???
     
  10. zipperman

    zipperman TS Rookie Posts: 1,179   +7

    Thats seems normal

    I'm sure you've clicked these blue links in many places.
    I can't think of any other reason yours are disabled in OEx.
    Try the OE help index.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...