TechSpot

"Pong" noise when speakers are turned on.

By JohnAW
Sep 11, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. I recently built a new computer - here are the specs

    Windows XP pro
    ASUS A7V600-X motherboard
    Athlon XP 2900+
    512 ram
    120GB SATA WD12000jd hard drive
    Mad Dog CDRW
    LG DVDRW
    ATI Radeon 9200 AIW
    Creative audio ES1370 soundcard

    When I turn on the speakers I get a constant "ponging" noise. This happens even when I play a cd. I tried disabling the sound card and using the onboard sound and the ponging noise continues. I updated drivers and nothing changed. Any help would be greatly appreciated. thanks in advance
  2. SOcRatEs

    SOcRatEs TechSpot Paladin Posts: 1,382

    Hello! Welcome to TechSpot

    Have you disabled the onboard sound in the bios?
    Also the only way to disable the creative card is to remove it.
    Has this system worked with just the onboard?
  3. zephead

    zephead TechSpot Paladin Posts: 2,483

    try using headphones instead of your speakers for a bit. if the problem is not present whilst using the 'phones, you can reasonably assume that the speaker system itself was at fault.
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.