Problem with my Advent 7077 Laptop

By stephenr
Mar 21, 2007
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Hello people,

    I'm Stephen and boy am I glad to have found this site!

    For the last week or so my laptop has been giving me some grief and is driving me insane.

    It's approx 18 months old, Pentium 4, 3.4Ghz, 512 RAM and 80Gb

    More often than not, when I turn it on, it won't start up. I'm often left with a black screen and nothing happens. For some reason i've noticed that if I press the F12 button a few times it will eventually start but then may just switch off.

    Other times it will start up then make a bleeping noise a few times then switch off.

    Or (yes there's another one!!) it will start up normally, work for a few minutes then freeze and switch itself off.

    I was actually in the middle of writing this message last night when one it just cut out on me, hence why i'm retyping it today.

    I eventually got it to startup and work ok so I ran a virus check through Norton and nothing was found.

    Can anybody give me any advice - other than chucking it out of the window of my 3rd floor flat?

    Regards,
    Stephen
  2. gavinseabrook

    gavinseabrook Newcomer, in training Posts: 528

    Sounds more like a hardware issue, but just to be safe, check your event viewer (Start>Control Panel>Administrative Tools>Event viewer). Look under the System area for any errors and post the EVENT ID, SOURCE, DESCRIPTION of any errors.
  3. stephenr

    stephenr Newcomer, in training Topic Starter

    Hi Gavin,

    Thanks for coming back to me.

    There are a few errors listed. They are as follows:

    1001 - Dhcp
    1002 - Dhcp
    10010 - DCOM
    7034 - Service Control Manager

    The other errors listed are mixture of all of the above.

    There are also quite a few Warning messages such as:

    256 - PlugPlayManager
    240 - Win32K
    4226 - Tcpip

    Do they mean anything?

    Thanks,
    Stephen
  4. stephenr

    stephenr Newcomer, in training Topic Starter

    Can somebody help me?? Please!!!!!

    Does anybody have any ideas on the problem i've got???

    Thanks,
    Stephen
  5. gavinseabrook

    gavinseabrook Newcomer, in training Posts: 528

    hmm nothing to be too worried about, unless you have internet problems. lol
  6. stephenr

    stephenr Newcomer, in training Topic Starter

    Thank you Gavin........!! Seriously though, I don't believe the problem is to do with the internet - or is it????

    I tend to have the problem in main when actually getting my laptop to start but sometimes like this morning, it took 3 attempts to get it going then when it finally did start working I launched Internet Explorer and within seconds it had frozen then started bleeping and switched off.
    And this seems to be the common problem!
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.