TechSpot

Sapphire ATi Radeon HD 2900 Pro 512MB will not boot

By bluesheep
Feb 23, 2008
  1. I have an Sapphire ATi Radeon HD 2900 Pro 512MB and I can not boot. All i get is an blue screen with an driver error. I can boot in safe mode and I have reinstalled Vista. I took it to Best Buy and they tested the card and it worked. The card is new but the warranty is up. Need help!!!!
     
  2. Rage_3K_Moiz

    Rage_3K_Moiz Sith Lord Posts: 5,431   +28

    Make sure your PSU can handle the card. Also, make sure you have disabled the onboard video card in the BIOS, if there is any onboard video.
     
  3. bluesheep

    bluesheep TS Rookie Topic Starter

    I have checked both
     
  4. kpo6969

    kpo6969 TS Maniac Posts: 710

    Do you have both pcie connections hooked up from your card to your psu?
    -either 2 x 6pin connectors
    or
    -1 x 6pin and 1 x 8pin
     
  5. bluesheep

    bluesheep TS Rookie Topic Starter


    Can you expand on this?
     
  6. bluesheep

    bluesheep TS Rookie Topic Starter

    and now my OS will not load but that may not be related.
     
  7. Rage_3K_Moiz

    Rage_3K_Moiz Sith Lord Posts: 5,431   +28

    There should be two 6-pin PCI-E connectors from your PSU that look like the black connector in this picture. If there aren't you can use two adapters like this one to convert your Molex plugs to 6-pin ones. You'd need one 6-pin and one 8-pin plug to unlock the Overdrive option in the ATI CCC though.
    Also, check your HDD for any bad sectors. It might be the cause of your problems.
     
  8. kpo6969

    kpo6969 TS Maniac Posts: 710

Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...