SATA HD not assigned drive letter

By blvtzpk
Jul 16, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Hi all,

    I bought a new SATA Western Digital HD yesterday (WD3200JD/7200R/8M) as an additional HD. I already have a WD 160G drive running as the master. I've attached the new HD to my motherboard (Gigabyte GA-8I915D Pro), but it is not being recognized or being assigned a drive letter. I can see it in the Device Manager, and the report says it's operating properly, but no dice. Belarc shows it as Drive 1 (although the Device Manager lists its location as "0 (0)" - the same as the master), but does not list in local drives.

    I've changed the connection position on the motherboard also with no luck.

    Any suggestions?

    Mobo: Gigabyte GA-8I915D Pro
    Windows XP Professional Service Pack 2 (build 2600)
    3.20 gigahertz Intel Pentium 4
    16 kilobyte primary memory cache
    1024 kilobyte secondary memory cache
    1024 Megabytes Installed Memory
  2. blvtzpk

    blvtzpk Newcomer, in training Topic Starter Posts: 28

    Any suggestions? :confused:
  3. IronDuke

    IronDuke Newcomer, in training Posts: 1,267

    If you've loaded the SATA drivers go to Run and enter diskmgmt.msc
    Select the drive and right click Partition.
    Create and then Format.
  4. tdeg

    tdeg Newcomer, in training Posts: 348

    Does it show up in the disk manager?

    (Right click My Computer -> Manage -> Logical Disk Manager)

    The drive probably needs a signature assigned to it.
  5. blvtzpk

    blvtzpk Newcomer, in training Topic Starter Posts: 28

    Thanks for your replies - everything's up and working now!!!
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.