TechSpot

SATA Problems with A7N8X-E Deluxe in Windows XP

By catbreadz
Mar 23, 2007
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. I've been searching for hours today and I just wanted my new 400gb
    SATA Seagate to work :( I was even started singing the "get
    perpendicular" song when it came!

    Alright, here's the problem like many other A7N8X-E users have faced
    in the past:

    I've had recently fresh install of windows XP Pro running for a few
    months now, and I installed the SATA hard drive. It shows up under the
    SiliconImage boot screen (the small one after the main POST) but once
    windows loads up, nothing shows up.

    I have installed the driver for the SiliconImage SATAraid software,
    and it does not show the little yellow question mark in device
    manager.

    I have found many threads with this problem, but no clear solution.
    Most of the threads were circa 2005, so I'm hoping that somebody knows
    a solution.

    Please help! I want my storage!
  2. Didou

    Didou Bowtie extraordinair! Posts: 5,899

    Go in the disk management console, create a partition, format it & it will show up in Windows. Reading the hard drive manual (or even Windows help) every once in a while can work wonders.
  3. catbreadz

    catbreadz TS Rookie Topic Starter

    But it was so much easier having you do it for me!

    Thanks
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.