TechSpot

Setting up a Wireless Network with a BEFW11S4

By KDehart
Sep 13, 2005
  1. I am trying to setup a wireless network using a Linksys BEFW11S4 Wireless Router. However, I am unable to receive any signal from the router on either laptop (firmware up to date). I tried disabling every single security feature on the router (for testing), but I still do not receive any signal. I have also made sure the channels were all correct and that the SSID Broadcasting was enabled. Is there something that comes to mind to anyone?
     
  2. Nodsu

    Nodsu TS Rookie Posts: 5,837   +6

    Did you enable the wireless functionality?

    And you should turn off all security until it works.
     
  3. KDehart

    KDehart TS Rookie Topic Starter

    Yes, All security has been previously turned off and Wireless capability turned on.
     
  4. poertner_1274

    poertner_1274 secroF laicepS topShceT Posts: 4,172

    Have you tried changing the SSID to something other than the default?

    BTW
    :wave:Welcome to TechSpot:wave:
     
  5. KDehart

    KDehart TS Rookie Topic Starter

    Yes, I've changed the SSID multiple times.
     
  6. KDehart

    KDehart TS Rookie Topic Starter

    Does anyone have any ideas?
     
  7. jobeard

    jobeard TS Ambassador Posts: 8,958   +587

    actually sounds like thr RF is disabled. My laptop has two ways to disable wireless,
    software disable the driver and an external switch on the case.
    as you say EITHER laptop, it looks like one should be active, so I would go back
    to the router and make sure Wireless is enabled, save the settings, and then
    restart/reboot it.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...