start-up issues

By uropn
Apr 11, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Hi there
    I have a Micron Transport ZX laptop that I'm having problems with. At start-up I get the 'micronpc.com' screen with ( press F2 for setup or ESC for multi-boot menu) If I press F2 , it says entering setup but nothing happens. If I press ESC, it goes to a BIOS version screen with the same options on the bottom (press F2 for setup or ESC for multi boot menu) If I press ESC again, nothing else happens; If I press F2, same as before, it says entering setup and hangs.
    I would greatly appreciate any help or suggestions with this problem.
    Thank you
  2. uropn

    uropn Newcomer, in training Topic Starter

    Hi again
    Also, the fan only runs for about a second when I first turn the computer on and then nothing, so the machine gets pretty hot. I don't know if that's relevant to my other problem, but I thought I'd mention it.
    I appreciate any thoughts you guys may have
    Thanks
  3. patio

    patio TechSpot Maniac Posts: 700

    The machine is powering down to protect the CPU from damage. Heat will destroy a processor pretty quick. Is the fan very accessible? ? It should be replaced ASAP.

    patio. :cool:
  4. RickSteRR107

    RickSteRR107 Newcomer, in training

    i too have a fan problem with my transport ZX. im running windows xp (not that that probably is the problem) but my fan does not come on and my laptop gets VERY hot. I was wondering if you knew how to take the laptop apart because ive tried and i've unscrewd all the screws but it still seems like it is screwd in somehow. If you or anyone knows how to take it apart please help me.
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.