TechSpot

STOP ERROR: 0x0000007e (0xc0000005, 0xefa7a4d0, 0xf8a8dfc8, 0xf8a8dcc4)

By El Paulo
Apr 7, 2006
  1. Hi All

    Please could you help me with the following i'm in SOOOOOOO much trouble if I don't fix it.

    Ititial problem - When booting there were no icons or task bar or welcome
    message.

    I restarted a few time now i get a blue screen with the following message" A
    problem has beed detected and windows has shut down to prevent damage to
    your computer.

    If this is the first time you've seen this stop error screen restart your
    computer. If this screen appears again, follow these steps:

    Check to be sure you have adequate disk space. If a driver is identified in
    the stop message, disable the driver or check with tthe manufacturer for
    driver updates. Try chaning video adapters.

    Check with your hardware vendor for any bios updates. Disable bios memory
    options such as caching or shadowing. If you need to use safe mode to remove
    or disable components, restart your computer, press F8 to selct advanced
    startup options, and then select safe mode.

    Technical Information

    *** STOP: 0x0000007e (0xc0000005, 0xefa7a4d0, 0xf8a8dfc8, 0xf8a8dcc4)

    When i boot in safe mode we go back to the intitial problem of no icons etc.

    I really dont wanna have to format and reinstall as there are pics on here
    that can not be replaced.

    sys info

    Acer aspire 1690 laptop
    Windows XP Home
    1.8ghz 80gb hdd

    running Phoenix bios 4.0 release 6.1

    PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE HELP ME!!!!!

    Thanx in advance

    El Paulo
     
  2. Peddant

    Peddant TS Rookie Posts: 1,446

  3. El Paulo

    El Paulo TS Rookie Topic Starter

    Thank you for your advise but as I advised i have no icons or anything even in safe mode

    I cant create a new profile. Also there is only 1 profile on there so it just loggs stright in

    Other problem I have is i dont have the XP disc.

    I have access to a copied version would that solve it

    Regards

    Paul
     
  4. Peddant

    Peddant TS Rookie Posts: 1,446

  5. El Paulo

    El Paulo TS Rookie Topic Starter

    OK Have tried that as per the link you gave me microsft say When the Welcome to Setup dialog box is displayed, press R to repair, and then press C to start Recovery Console. Now all i get is a blue screen saying welcome press F6 to launch ASU and a few other options. If i do that it asked for another disk ( dont have it ). Next it starts to load files from the cd then goes to the partition screen and i am guessing this is now to far as if you continue it formatts the partition.

    Any more ideas or shall i just give up and format and loose all those pictures.

    Which is me D E D as they are my girlfriend and mine first holiday together

    El Paulo
     
  6. El Paulo

    El Paulo TS Rookie Topic Starter

    HOw do i slave the drive not that good i'm affraid :( :( :(
     
  7. Peddant

    Peddant TS Rookie Posts: 1,446

    It`s fairly straightforward.The only slightly tricky thing is setting the jumper on your drive to slave -
    http://www.harddriveupgrade.com/jumper_pins.shtml There should be a tiny diagram on the backend showing what goes where.

    When you`ve done that attach it to the second IDE cable in another PC.
    You might have to detach any CD/DVD drives already on it. http://freepctech.com/pc/001/installing_ide_devices.shtml
     
  8. El Paulo

    El Paulo TS Rookie Topic Starter

    ok Thanks

    I think we have crossed wires

    I am using an Acer aspire 1690 Laptop not a PC

    Then I might just be being thick

    Good news though i My pictures had been deleted from the camera but apparently not so i can clean install windows

    Thanks for all your help anyway.

    I would still like to avoid that so if you have anymore advice please let me know. I will leave the install tomorrow

    El Paulo :knock:
     
  9. Peddant

    Peddant TS Rookie Posts: 1,446

    I should have looked at the specs in your first post,regarding the laptop bit.
    It`s still possible to slave it though,only you have to use a usb enclosure.

    As you said,that`s not necessary any more.I don`t know what to suggest,other than trying the recovery console and or repair install,again.

    This is the sticky on the subject - http://www.techspot.com/vb/topic8356.html
     
  10. El Paulo

    El Paulo TS Rookie Topic Starter

    ok thanks for your help i think i will just have to reinstall windows as this screen does not come up with

    http://www.techspot.com/vb/topic8356.html First picture

    I get a screen that is basically asking where you want to install windows

    Never mind

    Thanks for your help anyway.

    El Paulo
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...