Strange Problem

By Grim_Reaper
May 8, 2006
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. ok i got my d-link g604t router with my adsl signup

    all was good untill my gf wanted to get wireless for her laptop

    i set up her laptop as per the usual standards (im using static ip for the network)

    she cant connect to the net.. i can connect to her and her to me.. but not the net.....

    it gets worse now any of my mates that come to lan (ie world of warcraft) cant connect to the net either....

    any suggestions?
  2. Nodsu

    Nodsu Newcomer, in training Posts: 9,431

    On some routers you have to explicitly enable internet access for wireless clients.

    If you are using static IP setup, double check that the IP, DNS and gateway addresses are correct and that the network mask is the same across the LAN.
  3. jobeard

    jobeard TS Ambassador Posts: 13,018   +220

    sounds like the gateway address is wrong.
    if you're using static DNS addresses, then be sure ALL users can ping the DNS.
    if this fails, then the gateway is likely to be wrong.
  4. Grim_Reaper

    Grim_Reaper Newcomer, in training Topic Starter

    thats what i thought ... but i checked it like 10times over.. i even tried to DHCP it and same problem... reset router to factory settings... still nada.. and wats worse is now my friends cant net it either :(
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.