TechSpot

Streaming sites won't load

By William Lee
Mar 8, 2015
Post New Reply
  1. I'm having issues getting Videos to play, it seems like they won't play till the video is finished loading. It was never an issue before as the videos would play while still loading, but now they'll just be stuck on the loading screen.
     
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    Videos from where?
     
  3. William Lee

    William Lee TS Rookie Topic Starter

    Sites like Movietube, primewire etc..
    youtube works fine, but I'm assuming that's cause they are usually smaller files
     
  4. William Lee

    William Lee TS Rookie Topic Starter

    Is anyone able to help?
     
  5. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    Are all the Windows updates applied to current...
     
  6. William Lee

    William Lee TS Rookie Topic Starter

    Yes, I believe so.
     
  7. Rabbit01

    Rabbit01 TS Evangelist Posts: 787   +58

    No issues w/ Movie Tube. I'm using FF 36.0.3. Looks like the movies aren't played in the Flash player, but are of the webm type. Maybe they changed file format and your browser doesn't support the new format?

    What browser are you using? Can you play any of the clips here within your browser?
     
  8. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    I was able to play all the clips inside Chrome immediately except with FLV I had to start the plug-in first
     
  9. William Lee

    William Lee TS Rookie Topic Starter

    I'm using chrome. The first 3 videos on that site played fine. The last two make me dl it after I clicked the link.
     
  10. Rabbit01

    Rabbit01 TS Evangelist Posts: 787   +58

    While it's stuck and appears to be loading, is it actually loading the movie? If you look at network activity while it's "loading", you see any activity? On Win7, Resource Monitor can help you w/ that if you don't have a program for monitoring network traffic.

    For MovieTube, looks like the movies are being played from googlevideo.com (I've only tried a few, there might be some other sites), so if connection to that can't be made, you'll see the spinning loading icon.
     
  11. William Lee

    William Lee TS Rookie Topic Starter

    There's very minimal network activity when I'm trying to load the movie.
     
  12. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    "There's very minimal network activity"... Have you checked your ISP's speed?
     
  13. William Lee

    William Lee TS Rookie Topic Starter

    It's not my ISP. I can download at a decent speed and sites like youtube still provide 500kb/sec
     
  14. Rabbit01

    Rabbit01 TS Evangelist Posts: 787   +58

    In FF, use the Page Info function to see the URL for the movie. It'll have "googlevideo.com" in it. If there's no connection issue, you should be able to copy & paste the URL into another window/tab & play the movie.
     

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...