TechSpot

usb devices stopped working after sp2 installation

By roc_pride
Nov 30, 2006
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Hi guys, i recently re-installed sp2 on my XP Pro. After installation, all of my usb devices (mouse, keyboard, card reader) stopped working. They are functional before windows loads, i was able to go into Bios and use my keyboard to navigate.

    i checked Device Manager and everything checked out fine there.

    I was able to plug in an old keyboard and access my folders that way. Any help is welcome!
  2. Ididmyc600

    Ididmyc600 TechSpot Chancellor Posts: 2,251


    Sounds like XP has gone ti*s up with the USB side of things, I have seen this happen on many machines,

    Heres how to fix it

    Unplug any USB devices
    Go into device manager and find the section for USB , expand the list by clicking the plus sign next to it, now uninstall all items.

    Reboot and let windows refind your USB, make sure you are logged on as adminstrator not a user.

    Post back and let us know

    Regards
  3. roc_pride

    roc_pride Newcomer, in training Topic Starter

    thanks!! it worked!!
  4. Ididmyc600

    Ididmyc600 TechSpot Chancellor Posts: 2,251

    Glad to hear it.

    Be seeing you...
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.