TechSpot

Video all messed up (NVIDIA GeForce FX 5200)

By Duncan McFly
Nov 17, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. I just built a new machine with the help of a friend, and I'm having a big problem with my video. Whenever I play mpegs the picture is completely messed up (it has a weird bright tint and all the colors are messed up). Mov files seem to be okay though. When I playI've uninstalled and reinstalled my video card drivers (NVIDIA GeForce FX 5200) at least 5 times and it hasn't fixed anything. I'm out of ideas on how to fix this. Any thoughts?
  2. Duncan McFly

    Duncan McFly TS Rookie Topic Starter

    Windows Media Video files also do not play. I cannot verify that any types of video other than movs work properly. They all have this off-color fuzzy tint to them.
  3. DonNagual

    DonNagual TechSpot Ambassador Posts: 3,566

    Try downloading the latest version of windows media player (from the Microsoft website). You are probably just missing some codecs.

    It really depends on what type of video it is you are trying to play, there are so many codecs. If the latest version of media player doesn't have the codec you need, google divx and install it. It is a fairly common one that is used quite often.
  4. Duncan McFly

    Duncan McFly TS Rookie Topic Starter

    Hi Don,

    I've already downloaded the most up to date Windows Media Player and installed divX as well as additional codec bundles. Still not working.
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.