TechSpot

Video driver problem need help (blank Screen)

By kakaroto
Feb 16, 2006
  1. I am pretty sure this is a video driver compatibility problem

    I just build a new computer installed windows xp and all the basic drivers like network card and sound. Everything works fine. download the new nvidia driver and during installation where it needs to like reset the display settings it flashes the screen and it just blanks out nothing comes back on the computer is still running. reboot computer...shows window xp is loading then when it gets to the log in screen it blanks out. Computer seems to be running normally but the screen is blank and it says no video input. Reboot computer again in safe mode everything works fine uninstall the video driver and reboot the computer in normal mode everything works fine. tries to reinstall video driver again same thing happens. few days later i got my friend's video card and it's a ATI...and it does the same exact thing. has anyone encountered this problem before i don't know what drivers or problems is conflicting. Also installed SP1 for window xp and that didn't fix it either. Sorry if grammar is bad...just really frustrated right now.

    Specs:

    amd 3600xp 64bit
    512 mb ram
    Geforce 6200 turbo cache PCI-E
    motherboard is a Asus a8s-x series

    Anything else anyone needs to know that would help let me know please
     
  2. senavis

    senavis TS Rookie Posts: 32

    i found this video card quite good and working fine...so u just try to unistall the previous video drivers if so any and then try installing the new drivers(if possible in the safe mode)...if again the screen blanks then just rollback the drivers to a previous version as u done before from the nvidia website...i suppose that there is a compatibility issue with the latest version of the drivers...hope this solves the problem..note first install xp with sp2..then try this...and by the way check ur monitor plugged in correctly..
     
  3. crispin

    crispin TS Rookie

    I am having this same problem as we speak. I've gone through 2 ATI X1600 Pro's and a GeForce 7800 GSOC. I'm really getting nowherefast too.

    Celeron 2.4
    MSI 645 Ultra
    1g DDR333 RAM
    WD 40G
    Seagate 40G
    550Watt P/S

    It seems as though as soon as windows decides to use the drivers, it puke:
    then sits at a black screen and eventually reboots. I'll let you know if I can actually find anything out....
     
  4. Wetpixels

    Wetpixels TS Rookie

    Upgrade install Windows again. All is well.
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.