TechSpot

Added HD 6770 and got a black screen upon booting Vista

By Professional
Dec 31, 2011
Post New Reply
  1. I added an ati 6770 and upon trying to boot computer to install the drivers i received a black screen.
    I tried booting in safe mode and was successful but the computer kept freezing before i could install.
    So I attempted to do a fresh install of windows.
    when I reached the screen where I choose my hard disk, it could not discover the hard disk.
    stumped because I was just in safe mode I tried to switch the SATA ports that the HDD and the CD ROM were plugged into. after doing so I received a new message.

    PXE-E61 media test failure- check cable

    and the computer would not read my CD ROM or HDD and I could not find either of the in the BIOS

    I have check online and rechecked bios and everything is set the way it is supposed to be.

    I am just wondering if anyone might know if it is a drive problem or my MOBO
     
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 20,984   +168

    "PXE-E61 media test failure- check cable"...
    this means that the could not find any Hard Drive or CD to boot from, and it is trying to boot from the internal network device. Do you have on-board video on your motherboard?
     


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.