Age Of Empires III hardlocking my system

By nipa
Nov 8, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Hi

    This is my first post to these forums, so at first, Hello to everybody.

    An then to the actual problem. Running AoE3 causes my system to hardlock
    after a random amount of time. No BSODs appear, no system restarts as well.
    All I can find later on is a System Event that says:

    The COM+ Event System detected a bad return code during its internal
    processing. HRESULT was C0000005 from line 44 of
    d:\qxp_slp\com\com1x\src\event s\tier1\eventsystemobj.cpp. Please contact
    Microsoft Product Support Services to report this error.


    I've tried several nvidia drivers, no difference there.
    My system is up to date.
    Temperatures are OK.

    What is causing the hardlocking?


    My system is as follows:
    AMD Athlon XP 2600+ Barton
    2 x 512Mb DDR 333MHz (Kingston)
    Club3D GeForce 6600GT
    Asrock K7S8XE R3.0 mobo
    Windows XP Pro SP2
    Fortron 400W PSU
  2. DonNagual

    DonNagual TechSpot Ambassador Posts: 3,565

    Try updating your NIC drivers.
  3. nipa

    nipa Newcomer, in training Topic Starter

    NIC drivers are up to date, so thats not the problem.
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.