All my Sound is Static

By tido55
Apr 25, 2009
  1. Ok, this has me stumped and I am completely lost so I'm hoping someone here can help me out. I know a good amount about pc's etc.. but I haven't encountered this before. Earlier my sound was working fine, then I was off it for a few hours and it went into sleep mode. I got back on and now all my sound has a horrible static to it. the static usually drowns out any recognition of what the sound actually is. I've updated my driver, I've rolled back my driver, uninstalled driver, reinstalled it. Tried an older version, I've reconnected all cables, checked for dust in my pc, tested it out with a pair of headphones (same static problem). It's definatly something with the pc. it's onboard sound.

    Asus M2nE-SLI mobo
    C-Media CM6501 sound
    Vista x64
    6gigs of ram

    can't think of anything that would effect this other than my onboard sound died on me, but any light anyone can shed would be greatly appreciated. Thanks.
  2. LookinAround

    LookinAround Ex Tech Spotter Posts: 6,491   +183

  3. nismo91

    nismo91 TS Evangelist Posts: 899   +15

    after goes into sleep mode??

    exactly what happened to my Intel D946GZ board.
    it went into standby, when it wakes, only static can be heard at maximum volume. tried turning it on and off at bios and reinstall drivers.

    did not help at all, so i bought new cheap PCI soundcard, like 5 USD only, guess u should too.
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...