TechSpot

Bioshock black boxes?

By Sketchy Meister
Feb 22, 2009
  1. Bioshock black boxes? (fixed)

    I just started playing Bioshock a couple of weeks ago, and i get black boxes showing up...everywhere. I even just started getting X's! I don't know what is causing it and im wondering if anyone has any ideas? i have the most recent nvidia driver and bioshock patch 1.1. Also, when i start up, the intro stuff plays in the background but the video portion of it is stuck on the first copyright thing. It will go to the menu correctly after i hit escape after the nvidia sound.

    [​IMG]

    Edit: I had reinstalled it, and it worked fine for awhile. Then the same thing started happening after a day or so.
     
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,230   +232

    The video card may be overheating or just plain going bad
     
  3. Sketchy Meister

    Sketchy Meister TS Rookie Topic Starter Posts: 31

    I doubt it, its only about 6 months old, and i have the fan all the way up. And this is the only game its happening to :(
     
  4. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,230   +232

    Your specs are good. I had problems with the Creative XFI Extreme Gamer in my Vista computer. I trashed it in favor of my on board sound, which was much better. I wonder if it is conflicting with Bioshock
     
  5. Sketchy Meister

    Sketchy Meister TS Rookie Topic Starter Posts: 31

    Hm, well i haven't had any problems with my X-Fi. I absolutely love it, and going from on board to this, i noticed a huge difference! But could a sound card really create visual artifacts?
     
  6. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,230   +232

    "But could a sound card really create visual artifacts?"

    I really don't know, but it might be worth a try to use the on-board sound to test this theory. I have seen sound card difficulties cause video "studdering" or pauses, but not visual annomalies
     
  7. Sketchy Meister

    Sketchy Meister TS Rookie Topic Starter Posts: 31

    I fixed it. I just turned off the high detail shaders. Must be a 64 bit thing?
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...