1. TechSpot is dedicated to computer enthusiasts and power users. Ask a question and give support. Join the community here.
    TechSpot is dedicated to computer enthusiasts and power users.
    Ask a question and give support.
    Join the community here, it only takes a minute.
    Dismiss Notice

Blue/scrambled screen

By jayshumw ยท 8 replies
Oct 18, 2012
Post New Reply
  1. Also getting "video hardware stopped working and was recovered"

    Have already replaced video card, cleaned RAM with eraser, memtest good for 8 hrs.

    Any input greatly appreciated....

    http://i1279.photobucket.com/albums/y533/jayshuw/bluescreens.jpg

    Can't get Windbg to recognize symbols I downloaded either >< (I'm new to it)
     
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,246   +235

    "video hardware stopped working and was recovered"... This is a video driver problem. What is your computer's make and model?
     
    jayshumw likes this.
  3. jayshumw

    jayshumw TS Rookie Topic Starter

    It is a Compaq Presario. Don't have the model number atm. Athlon X2 4800+, ecs iris8, currently with a gigabyte 6670 but have also tried a diamond 5450 with no noticeable difference. Vista 32 bit. Thanks for the response.
     
  4. jayshumw

    jayshumw TS Rookie Topic Starter

    Model number is SR5610F.

    I just uninstalled the graphics card and am running on integrated graphics now. I will see how it goes.
     
  5. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,246   +235

    Okay good...
     
  6. jayshumw

    jayshumw TS Rookie Topic Starter

    Ok, I've been doing homework for a few hours now with no crashes. Assuming no crashes with the integrated graphics, what are the possible causes. Note I was having the exact same problems with two different video cards after completely uninstalling and reinstalling the respective drivers. Am I looking at a PCI-E driver/bus/slot problem? And also the slot is 16x and the cards are 2.1, would this be an issue? System BIOS is dated 2008, but is the most recent. (Phoenix Award I think)
     
  7. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,246   +235

    The power supply may be too weak to run the add-on video cards
     
  8. jayshumw

    jayshumw TS Rookie Topic Starter

    It ran the 5450 for almost a year before it started crashing, I suppose the PSU could be failing. I do have a 450 watt Antec I ordered for a new build that I could swap out.
     
  9. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,246   +235

    Sounds like a good idea
     

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...