TechSpot

Booting from Sata Drive

By saber710
Dec 26, 2006
  1. I have a problem with my Computer booting from the Sata drive. Over this last weekend, the old 20GB Western Digital EIDE gave out. there was very little information on this drive, so no big loss.

    I took the IDE drive out of the CPU, restarted and the cpmputer tried to boot from the network. the Sata drive does detect correctly. and the information is still there. But no boot.

    I think the problem orginally start when I Reloaded the OS with the IDE drive still hooked up. I think some of the boot information was contained there.

    Can the OS on the Sata be salvaged? I Don't mind reloading the OS(Pain in the ****), and I have another Drive on the way so I don't lose any data, but would be nice if I can salvage the OS. thank for you time.....the Specs on my system is below.

    AMD Athlon 2.4
    ASUS A7Nx8 Deluxe(Sound, two NICs, and Sata integrated)
    Asus 7700 128MB AGP Video card.
    Western Digital 120GB Sata hard drive
    Western Digital 20 GB(taken out, but part of the original system
    Sony DVD drive 8X
    NEC DVD RW+/- 16X
    512 MB DDR Ram
    Windows XP SP2
     
  2. sghiznaneck

    sghiznaneck TS Maniac Posts: 544

    You could try a Windows repair from the Windows cd, but your best bet may be to reinstall a fresh copy of Windows.
     
  3. saber710

    saber710 TS Rookie Topic Starter

    Tried a repair procedure. it didn't take.

    Just FYI..........Also update Mainboard BIOS
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.