BSOD after fresh install of vista64

By Jarker
Apr 13, 2009
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Thought I got this fixed but I guess not.

    I just installed vista64 plus a new MB and Graphics card. I did a memtest and nothing came up as well. I was away from the computer when it happened. It seems to do it when the computer is put into sleep mode. I ran a test and set it to go to sleep after a minute and I got the Blue screen again.

    Please look at this mini dump and see if it can help me out.

    Thank you
  2. Spyder_1386

    Spyder_1386 Newcomer, in training Posts: 563

    Hi Jarker

    Your minidump shows a fault with the file NETIO.sys .... and the error given was SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (3b) (this usually indicates an installation fault) .... My first recommendation would be to reinstall Vista and see if that works. The netio.sys file however, refers to a network related problem (which means ethernet) so my next suggestion would be to disable onboard LAN in BIOS. Updating your hardware drivers might help as well.

    Spyder_1386 :)
  3. Jarker

    Jarker Newcomer, in training Topic Starter

    I installed all up to date drivers when I installed vista.

    If i disable on board LAN, how will I use the internet?
  4. Spyder_1386

    Spyder_1386 Newcomer, in training Posts: 563

    We need to assess what the problem is. That's why you have to disable it. If we learn that it is infact your ethernet card that's the cause of your problem, then you'll need to have it fixed or replaced.

    Spyder_1386 :)
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.