TechSpot

BSOD ntoskrnl.exe ?

By algodritmo
May 30, 2006
  1. Hi! I'm from Uruguay, don't speak english... sorry, try to understandme please. Here is mi problem:

    Mi PC: Notebook Acer Aspire 3000
    AMD Sempron Mobile 2800
    192Mb RAM
    40GBHD
    XP Home SP2

    Since May 14, it crashes every time... kind of randomlly, but not completely. For example: running antivirus is not "dangerous", but do a simple "search" in Windows crashes after a couple of seconds.

    The problem beguns aprox when i do install Microsoft .NET and Microsoft Encarta 2006... but not sure. Now, i have unninstalled it, but problem persists.

    Call my attention: if i see the directx files from "dxdiag", appears "system.dll" as modified on May 14. I have already reinstalled Direct X and SIS M760GX graphic adapter.

    Here are my Minidumps. One of them are the first.
    http://www.techspot.com/vb/attachment.php?attachmentid=6369&stc=1


    With "Debuggin tools for Windows", wich i don't know how to use, i got something like that:

    Code:
    BugCheck 1000008E, {c0000005, 80543c1d, ec3e5b88, 0}
    
    Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt!DECREMENT_ADAPTER_CHANNELS+5a )

    Thanks a lot for your help !!
     
  2. cpc2004

    cpc2004 TS Evangelist Posts: 1,994

    upgrade AVG

    Hi,

    Your version of AVG is unstable. Upgrade AVG may resolve the blue screen problem.
     
  3. algodritmo

    algodritmo TS Rookie Topic Starter

    Thanks a lot for your answer !!! I am not at home now, but when arrive will try to unninstall AVG.

    Nevertheless, if i do a Scan With AVG, there is no special problem at all... that's rare :|

    Ok, later i post my feedback, thanks again !


    --
    Diego Sosa aka algo<d>ritmo, Montevideo, Uruguay
    (English learned from the net... so sorry... understand me please :up: )
     
  4. algodritmo

    algodritmo TS Rookie Topic Starter

    No... doesn't works... :confused:

    I have uninstalled AVG, and without antivirus crashes persists. Install the last version... and crashes persists. (same error always)

    Please... another idea? :(

    Here is the last dump:
     
  5. algodritmo

    algodritmo TS Rookie Topic Starter

    So... bad luck :(

    Tried to unninstall and reinstall AVG, Microsoft .NET, and all device drivers... but the problem persists.

    I have done a clean install of WinXpProSP2 on other partition... and now everithing works fine (no hardware problem, yeah !!)

    Anyways... thanks for your answers !
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...