Can't find hard drive during installation of Windows 7 Ultimate

By gavman4000
Dec 14, 2010
Post New Reply
  1. Hi guys, i'm hoping someone can help.
    I've recently bought a brand new Toshiba Satellite pro L650 running Windows 7
    After a few weeks, things started to get really slow. Then I woke up one morning to discover it stuck on the first screen when I turn it on.
    I thought I had a virus, so then decided to do a full re-format and re-install windows. After I formatted the correct partition, I went to install Windows 7 again
    Only for it to say "windows could not detect a disc drive"
    it asks me to install drivers for the hard-drive, which I can't seem to find.
    it's a sata hard-drive (TOSHIBA MK6465GSX) I think is the model number.
    I can not find the hard-drive drivers anywhere.

    The other strange thing, is every now and then, it finds the hard-drive, but states that windows can not install onto that drive (even when I format it, try to add a partition and so forth)

    I have been into bios, I don't really know a great deal of what I am looking at, but it sometimes states my hard-drive is there, and other times it does not.
    I am so desperate to get this fixed. Does anyone have any ideas?
    I live pretty remotely so taking it back and getting it fixed is not ideal.. but maybe necessary.
    Thanks in anticipation..

    - Gavin.
  2. Computerpete

    Computerpete Newcomer, in training Posts: 151

    Hi gav
    It sounds like a hard drive problem. Try this switch of the laptop and remove the battery then remove the hard drive, then replace hard drive battery and switch on your laptop.
  3. gwailo247

    gwailo247 TechSpot Chancellor Posts: 2,105   +18

    This happened to me when I reinstalled my windows. Apparently, in my case, the problem was with external USB drives and a flash drive that somehow confuses Windows. I unplugged all my external drives and the installation immediately recognized the drive that I wanted to install my Windows on. So if you have external USB drives plugged in, unplugging them should solve your problem, if it's the same as mine.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.