Code 43 Error on Wireless Adaptor

By Fugs
Mar 24, 2009
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. This just started in that I get a Code 43 error on my adaptor. It will work if I uninstall the device or unplug and then reinstall. When I shut down or sleep and then restart it does it again. I know the code states about updating the driver, but the most up to date driver is from 2005.

    Should I just get a new one?
  2. X DarthMonkey X

    X DarthMonkey X Newcomer, in training Posts: 164

    We may need a bit more information, such as...

    The brand/model of your wireless adapter
    The OS you are using
  3. Fugs

    Fugs Newcomer, in training Topic Starter

    Its a Hawking Technologies Hi-Speed USB Wireless G Adaptor (Model HWU54G). Its about 3 to 4 years old now. No new drivers since end of 2005.


    I run XP SP3.
  4. X DarthMonkey X

    X DarthMonkey X Newcomer, in training Posts: 164

    If you don't mind, try this:

    1: Remove the Adapter.
    2: Uninstall the driver for the adapter
    3: Reinstall the driver
    4: Plug the adapter back in (After reinstalling the driver)

    See if that does anything... I say 40% chance it'll work.
  5. Fugs

    Fugs Newcomer, in training Topic Starter

    Done that three times in the last 2 days. Once I sleep or shut down for the night, the next day the same issue. From what I read, CODE 43 is driver issue. As I stated previously, the driver is from 2005.
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.