Comp freezes when media loads

By jason5112
Mar 9, 2007
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. After my computer (AMD Athlon 1.15GHz, 1.25 GB Ram) sits for maybe 15 minutes, it has trouble with loading media...CD's, youtube videos, etc. Whenever i try to use youtube, my computer freezes as soon as the page loads. i can move the cursor around for maybe 10 seconds before it's frozen.

    :dead:

    After I restart my computer, I can watch or listen without any problems.

    I'm using a wireless internet connection at my college. it goes through a secure access point.

    i'm virus/spamware/adware free.

    might it have something to do with the fact that i have 2 different brands of memory? should i remove the 256 chip?

    this problem occurrs with both firefox and IE. I have 150 MB cache space.

    thanks,
    jason
  2. tipstir

    tipstir TS Ambassador Posts: 4,492   +73

    Change the PAGE FILE under XP Pro are you using that OS?
    Make sure it set to:

    1536 on top
    3072 on bottom

    Change the IE browser cache to 80MB are you using IE?
  3. tipstir

    tipstir TS Ambassador Posts: 4,492   +73

    Have you OC that CPU? Are you using enough FANs inside the case to keep it cool. Can your board except 1.25GB? Try 1GB see how it goes? If okay then try to move it up.
  4. tipstir

    tipstir TS Ambassador Posts: 4,492   +73

Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.