TechSpot

Computer Help - Lost my desktop

By SunnyC
Feb 22, 2009
  1. Well the other day I was on my computer and realized that my antivirus had run out. I went and downloaded AVG Free off of their website. Towards the end of the download my computer like froze up so I shut it down and restarted it. It wouldn't turn on properly so I left it alone and hoped it would go back to normal the next day. Yesterday I turned it on and it said it needed to repair my computer or something when I was booting it so I said okay. It did that then restarted. The home page came up fine but I couldn't move my mouse or click anything, it's like it was frozen again. I shut it off again and turned it on and it still isn't working. I did it again and it loads up fine. The Windows Vista Home Premium logo thing comes up but now there's just like a black screen.

    I can shut it off and turn it on again but the same thing will happen or it will turn on but now allow me to move the mouse/click anything. Did I get a virus or something? Or is there something wrong with my hard drive?

    I booted into safe mode and did a system restore to before I downloaded AVG but the same thing still happens.

    Any help would be appreciated.
    Thanks

    Could somebody please help me..

    On another forum I frequent I got this reply -

    I'm going to try this, any other suggestions?
     
  2. raybay

    raybay TS Evangelist Posts: 7,241   +9

  3. SunnyC

    SunnyC TS Rookie Topic Starter

    So should I boot into safe mode and do those 8 steps?
     
  4. raybay

    raybay TS Evangelist Posts: 7,241   +9

    yes. That will either fix the problem, or rule out a number of possibilities.
     
  5. SunnyC

    SunnyC TS Rookie Topic Starter

    Okay, thank you very much. I will try those steps now. :)

    Well I booted into safe mode but it won't allow me to connect to the internet =/

    When I started up my computer I ran startup repair but that didn't do anything either.
     
  6. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 14,524

  7. SunnyC

    SunnyC TS Rookie Topic Starter

    Sorry about the double-posting. I did the checkdisk as you posted and checked "Automatically Fix File System Errors." I then restarted computer and it checked my hard disk. After that it loaded up the computer normally, it displayed the windows vista logo as it was starting up but after that, where my desktop is supposed to show up, it doesn't. There's just a blank black screen with my mouse pointer as had happened before.
     
  8. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 14,524

    Damn, I should have said uninstall AVG in Safe mode
    Please do that - sorry
     
  9. SunnyC

    SunnyC TS Rookie Topic Starter

    Okay, no problem. So should I go back into safe mode, uninstall avg from add/remove prog, and then run diskcheck again?
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...