TechSpot

Computer not Responding to Commands

By cfitzarl
Aug 31, 2006
  1. My secondary computer is slowly dying, and is loaded with Xp Home. The problem I have is the fact that half the time I load up Windows, and wait for it to complete this process, and then click on something, nothing happens. For instance, Internet Explorer doesn't open up. Task Manager doesn't open up. Right click properties doesn't open up. Games don't open up as well. Can anyone figure this problem out?
     
  2. Rik

    Rik Banned Posts: 3,814

    Have you virus and spware scanned recently? If so, with what software?
     
  3. cfitzarl

    cfitzarl TechSpot Chancellor Topic Starter Posts: 1,975   +9

    yes, I have run Norton AntiVirus 2007 Beta, and Counterspy.
     
  4. Rik

    Rik Banned Posts: 3,814

    Get rid of norton,it may well be the cause of your problems.
     
  5. cfitzarl

    cfitzarl TechSpot Chancellor Topic Starter Posts: 1,975   +9

    My second computer was just replaced! Parents got a brand new Sony Vaio!!!!
     
  6. Rik

    Rik Banned Posts: 3,814


    Well someone has to buy that sony junk i guess!!!!
     
  7. GeekieNick101

    GeekieNick101 TS Rookie Posts: 373

    whats so bad about sony's comptuers now maybe there battery cells lol but not there computer products itself
     
  8. Rik

    Rik Banned Posts: 3,814

    There was a post i saw some time ago by someone that worked in a repair shop, he absolutely hated sony vaio's and said that they make up almost half their business because they are cheaply made and always go wrong.

    If i can find that post again i will put a link to it so you can see what i mean.

    Even google spell checker doesn't like sony vaio!!! hehe
     
  9. GeekieNick101

    GeekieNick101 TS Rookie Posts: 373

    wow I didnt know that I dont own a sony computer I always heard good things about them but I would guess the other 50% maybe 75% or more of their business is dell's lol. I have 2 that both are less than a year old oens a laptop other one is a desktop and what a joke they are deff cheaply built and tech support isnt good at all either but yeah I would guess if 50% of their business is sony's then sony is just as bad as dell
     
  10. Rik

    Rik Banned Posts: 3,814

    The thread was called "ATI Radeon 9250 128 MB and Sony VAIO, problems!"

    You should be able to search for it, read post #6.
     
  11. GeekieNick101

    GeekieNick101 TS Rookie Posts: 373

    well sorry!
     
  12. Rik

    Rik Banned Posts: 3,814

  13. omski2k4

    omski2k4 TS Rookie

    well, it might be that your startup list is really clogged, you can relieve this problem by:

    - go to "Run..." in the start menu
    - type msconfig and then press enter
    - then click the startup tab and uncheck all the stuff you don't want to run when u startup the computer but be sure not to uncheck your anti-virus or anything super important.
    - click OK and restart your computer
    - you should have a much faster startup time because you don't have all those programs requesting memory and CPU power.

    I hope that helps !
     
  14. cfitzarl

    cfitzarl TechSpot Chancellor Topic Starter Posts: 1,975   +9

    The computers specs are really nice:

    Intel Pentium 4 (2 of them???) @ 3.6ghz (800mhz fsb)(1mb l2)
    1GB DDR Ram (pc3200)
    250GB 7200rpm hard drive
    Ati Radeon x300
    A tv tuner card
    Xp Media Center
    Dual Layer Dvd Writer
    PCI-E X16 Slot
    They payed just over 1K for. Good Deal????

    p.s.
    For Omski, the system starup was only 3 or 4 programs, and it would usually happen after it booted and the comp was on for a while.
     
  15. cfitzarl

    cfitzarl TechSpot Chancellor Topic Starter Posts: 1,975   +9


    I Hate Dells!!!! I had two of them!!!! They are terrible performers!!!!
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...