Computer won't post

By jeff_austin
Apr 20, 2008
  1. Hi guys, its my first time posting here. i just bought myself a new computer, rather bought parts off the net and had my friend assemble it. After it was all put together we turned it on and low and behold nothing appears on the screen. All the fans, mobo light and HD activity lights all turn on but nothing appears on the screen. There is no beeps, and the computer will just kinda idle like this indefinitly.

    I tested the ram, video card, hard drive, and power supply on my friends computer but couldn't test the CPU/mobo. Everything we tested worked fine on his computer.

    Asus P5K mobo
    Intel Core 2 duo processor E8400, LGA 775 Pkg 3ghz
    BFG GeForce 8800GT OC 512MB video card
    OCZ stealthxstream 600W PSU
    OCZ Platinum XTC REV.2 PC2-6400 2GB DDR2-800 ram

    Highly frustrating as you could imagine that my brand new computer doesn't work, any suggestions would be greatly appriciated.
  2. Matthew

    Matthew TechSpot Staff Posts: 5,261   +92

    Try removing your motherboard from the case and setting it on a non-conductive surface, then attach the rest of the components from outside of the case.
  3. jeff_austin

    jeff_austin TS Rookie Topic Starter

    Thanks for the speedy reply, I tried your suggestion but still no success. It does exactly the same thing outside the case.
  4. Matthew

    Matthew TechSpot Staff Posts: 5,261   +92

    Well, either your motherboard or CPU are indeed defective, or, there is some serious incompatibility within your components. Why not attempt a reversed situation of what you have already? Swap your friends components with yours until your PC successfully boots.
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...