TechSpot

Creative sound card problem

By nikhilachu
Oct 9, 2011
Post New Reply
  1. There is no sound in my computer now.When I try to install the sound drivers ....
    It is showing an error message like this:
    "Setup could not detect any Sound Blaster Audio card on your system.

    Please ensure that your Sound Blaster hardware is properly installed before running this setup program.

    Setup will now exit. "

    what to do now in order to make the speakers work?

    my speaker model is creative inspirem5300........5.1 speakers.........

    please help me from this problem.............
     
  2. Brian1960

    Brian1960 TS Rookie

    I have the same problem with my old Creative Live card. I can't find the original CD and using what I downloaded comes up with the same response yours does. Thing is I had this running on my system before I changed the board.
     
  3. LookinAround

    LookinAround TechSpot Chancellor Posts: 8,398   +169

    @Brian1960
    You should start your own thread if you need more help

    To both of you:
    1) Have both of you tried the Creative site to check your model and look for drivers?
    2) If you look in Device Manager do you see any yellow icons under Other devices or under Sound?
     


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.