TechSpot

Dell Dimension 8300 Graphics Card upgrade problem

By gtharea
Dec 29, 2008
  1. I recently upgraded my 8300's graphics card, and it is causing problems...

    Original Specs:
    Dimension 8300
    3GHz P4 HT 1mb L2
    1.5gb RAM
    305w PSU
    AGP 8X
    Nvidia GeForce FX5200 (128mb).
    Vista Ultimate 32bit

    I upgraded the FX5200 to a 512mb Radeon HD 2600 Pro.

    I uninstalled the Nvidia drivers, powered down, swapped cards, and then installed the ATI drivers. Now, for some reason, I only see the color BLUE on my screen... in the BIOS, in Vista... everywhere. What did I do wrong? Can I fix it?
     
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 21,066   +169

    Did you use the ATI driver disc or did you go to the AMD/ATI support site to obtain the drivers?
     
  3. vnf4ultra

    vnf4ultra TechSpot Paladin Posts: 2,195

    If it's displaying improper video in the bios, then it's likely the card has issues. Make sure the card is fully seated in the slot and all power connections to the video card (if applicable) are snugly connected. If it still won't work, I'd say your card is bad, and you need a replacement.
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.