TechSpot

Enermax annoying safety mechanism?

By abzazia
Jan 20, 2007
  1. hey,
    i just bought a new computer, and assembled it.
    everything works great, except that whenever i unplug the computer and then plug it back, i cant turn it back on again for a while.
    No lights, no response, like its not in the socket at all. only after a few minutes of being unplugged it lets me turn it on again.
    It was very anooying when i assembled the system, and had to wait for a while between adding stuff.
    It really pissed me off when i had a power failure in my house for a second, and couldn't use my computer for about 20 minutes later.
    Is this a safety thing from enermax? if it is, is there a way i can get around it? or atleast minimize the wait time?
    my system, if u think that it might be somthing else:
    Processor: Intel core 2 duo E6400
    Motherboard: Asus P5B
    Mem: DDR2 512Mb 533MHz CL2 Kingston
    Graphics: Sapphire Radeon X1950PRO 256MB PCIe
    PSU: Enermax Noisetaker 420W

    thanx ahead for any help.
     
  2. SNGX1275

    SNGX1275 TS Forces Special Posts: 10,704   +397

    I've got the 475W Noisetaker and a 480W Noisetaker II, never had this problem with either of them. I did static discharge on the case of the comp that had the Noisetaker in it once and it wouldn't power on for a few minutes, but I've never had a problem like you are discribing.

    I may be off on those wattages, I can't be arsed to check for sure right now. But I'm not off by more than 15, and its not even relavent to your case.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...