Frequency out of range error while using two monitors

By Zanmato114
Oct 6, 2010
Post New Reply
  1. About 1 1/2 years ago I bought a 9800 gtx nvidia video card and along with that a power supply to support it. Since then I have been using two monitors without an issue until about a week ago.

    It started when first opening TF2 for the first time and each monitor went fully black, stayed like that for a while and then on my main monitor (link below) a blue boxed message came up saying "Frequency Out of Range" I rebooted but this time It came up as soon as I was asked to enter the password for my user account. It has been like this ever since and the only way I can prevent it is to unplug my second monitor and use my computer like this. I have tried plugging back in the second monitor since then and still the same issue happens, Frequency out of range right before I can enter my password to log on.

    I can live with using just one monitor but It would be really nice if I was able to use a second one once more.

    I cannot seem to add a link to the monitor I have however if you google

    "Gateway product number FPD1976W" It will be the first link.

    I am currently running Windows Vista Premium and am happy to give anymore System info if asked.

    Thanks in advance
  2. rogergent

    rogergent Newcomer, in training

    Have you updated the drivers recently if so check the resolution and refresh of the mnitor not working as one or both of the settings are to high
  3. Zanmato114

    Zanmato114 Newcomer, in training Topic Starter

    My refresh rate has always been 75hZ but I tried bumping it down to 60hz, It didn't help however.
  4. rogergent

    rogergent Newcomer, in training

    what resolution are you running at make sure if its flat panel your running at native or lower i had this problem on my old one
  5. captaincranky

    captaincranky TechSpot Addict Posts: 10,400   +832

    Boot into safe mode, and from there, set your primary monitor to 60Hz and its native resolution. Then try again with the single panel.
  6. Zanmato114

    Zanmato114 Newcomer, in training Topic Starter

    I just installed newest drivers and set refresh to 60hz.. It actually seems to have worked when I first started it up but I'm not sure how long it will last. I will bump if I have any more issues but It may have just gotten fixed

    Thanks


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.