TechSpot

GeForce 6800 GS Problems

By Morgus
Feb 26, 2007
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. GeForce 6800 GS Freezing/Crashing

    Hello all,

    A few months ago I posted a message on these boards about my graphics card not working correctly. I'm checking new posts daily and I've learned a lot of new things about it so I hope a solution can be found this time..

    Some information:
    This pc had problems form day one. As soon as you played a game the pc crashed and when you rebooted it you heard a beeping sound (no BSoD though). I called the Helpdesk and I was told to take out the graphics card, reboot, place the graphics card in again and it should work. It did work, for a few days and then the same problem occured again. For some reason the Helpdesk kept saying I should repeat that until the problem was gone which never happened.

    I've replaced the PSU, the Graphics Card, the RAM, formatted my pc, updated all drivers, flashed the BIOS, did loads of tests to check for faulty hardware but with no results.

    It only happens while playing games. Turning down the video options in-game doesn't seem to help. Even at the lowest settings the crashes keep coming. It starts with a freeze of a few seconds or sometimes a "No Signal" message, then the sound starts to repeat and I get a BSoD.

    STOP 0x000000EA THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER (Q293078). Lowering the Hardware Acceleration until the point where Directx get's disabled gets rid of the ''tearing'' (see image below) but it still freezes. Changing graphics card didn't help either as I already did that.

    ->Image<-

    As soon as you alt+tab an old frame in the game gets ''stuck''. If you look at a tooltip that frame becomes normal again but as soon as you go out of the game again you will see an old frame at the part where the window appears.

    I've been trying to get a solution for a long time now and I have seen a lot of people with the same problem and most of them ended up in buying a new pc which is something I can't afford..

    System:
    1. Motherboard: GA-8I915PM (Giga-byte)
    2. Graphic interface: PCI-Express x16
    3. Memory: DDR, 1024 MBytes
    4. CPU: Intel Pentium 4 515
    5. CPU Speed: 2.93GHz
    6. Power Supply Make/Model: Sweex Low Noise (Retail, BA000110, 2 fans)
    7. Watt output/Amperage: 650W, +12V 25A


    (Minidump, DxDiag and MSInfo included)

    Thank you for your time :wave:
  2. Morgus

    Morgus TS Rookie Topic Starter Posts: 20

    Can someone please take a look at this? :(

    I've found something in the MSInfo (Conflict part) which might be usefull:

    Code:
    [Conflicten/Delen]
    
    Netwerkbron	Apparaat	
    I/O-poort 0x00000000-0x00000CF7	PCI-bus	
    I/O-poort 0x00000000-0x00000CF7	Controller voor directe geheugentoegang	
    		
    I/O-poort 0x000003C0-0x000003DF	Intel(R) 915G/P/GV/GL/PL/910GE/GL PCI Express Root Port - 2581	
    I/O-poort 0x000003C0-0x000003DF	NVIDIA GeForce 6800 GS 	
    		
    IRQ 23	Intel(R) 82801FB/FBM USB Universal Host Controller - 2658	
    IRQ 23	Intel(R) 82801FB/FBM USB2 Enhanced Host Controller - 265C	
    IRQ 23	Texas Instruments OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller	
    		
    IRQ 9	Systeem dat voldoet aan Microsoft ACPI	
    IRQ 9	SCSI/RAID Host Controller	
    		
    IRQ 16	Intel(R) 915G/P/GV/GL/PL/910GE/GL PCI Express Root Port - 2581	
    IRQ 16	NVIDIA GeForce 6800 GS 	
    IRQ 16	Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio	
    IRQ 16	Intel(R) 82801FB/FBM USB Universal Host Controller - 265B	
    		
    Geheugenadres 0xD0000000-0xEFFFFFFF	Intel(R) 915G/P/GV/GL/PL/910GE/GL PCI Express Root Port - 2581	
    Geheugenadres 0xD0000000-0xEFFFFFFF	NVIDIA GeForce 6800 GS 	
    		
    Geheugenadres 0xA0000-0xBFFFF	PCI-bus	
    Geheugenadres 0xA0000-0xBFFFF	Intel(R) 915G/P/GV/GL/PL/910GE/GL PCI Express Root Port - 2581	
    Geheugenadres 0xA0000-0xBFFFF	NVIDIA GeForce 6800 GS 	
    		
    I/O-poort 0x000003B0-0x000003BB	Intel(R) 915G/P/GV/GL/PL/910GE/GL PCI Express Root Port - 2581	
    I/O-poort 0x000003B0-0x000003BB	NVIDIA GeForce 6800 GS 	
    Full version included in first post.

    Also the log said something about the NVIDIA Display Driver Service has ended suddenly (only happened once according to the description so I don't think it's the same thing which causes the crashes):
    Code:
    Source: Service Control Manager
    Event-id: 7034
    Description:
    De NVIDIA Display Driver Service-service is onverwacht beƫindigd. Dit is nu 1 keer gebeurd.
    
    Zie Help en ondersteuning op http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp voor meer informatie.
    It's in dutch though, so I hope you understand it a little..
    If any other info is needed then please say so :)
  3. Morgus

    Morgus TS Rookie Topic Starter Posts: 20

    Last try.. (bump) :rolleyes:
  4. beef_jerky4104

    beef_jerky4104 Banned Posts: 1,094

    Try using Omega Drivers.
  5. Morgus

    Morgus TS Rookie Topic Starter Posts: 20

    Thanks for the reply,
    I've downloaded and installed the drivers you recommended and the tearing (on alt+tab or another window) is gone but I'm getting something else now..
    Everything's normal until I hover over a button so I get a tooltip or when I press the Start button, then I'm getting a ''close-up'' of the upper right corner (image).
    I didn't get any crashes/lock-ups so far so I hope it stays that way. :)

    Edit: I've installed the performance version by the way.
    Edit2: It frooze again for a few seconds.
  6. beef_jerky4104

    beef_jerky4104 Banned Posts: 1,094

    Well I don't know what to do now..
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.